Iubeste ce faci. DA’ DE CE?

04/04/2018

Iubeste ce faci. DA’ DE CE?

E miercuri și prietenii te sună și te întreabă dacă mergi la Vivo la un burger sâmbătă la 2-3. Zici că mergi, normal, e weekend, burgeru ăla medium-rare e genial. Vine sâmbătă, pacienții se programează de la 10, de la 12 și de la 5 da’ mai ai un caz social căruia i-ai promis că-i faci dinții și nu poți să-l pui decât de la 2. D-aia tre să iubești ce faci.

Pacienta de la 10 nu vine, nu mai răspunde, dar tu ești la cabinet de la 9, treaz de la 8. Sâmbătă. D-aia tre’ să iubești ce faci.

Colegii de la clinică organizează vineri seara o petrecere în Pitești pentru că se împlinesc 9 ani de la înființarea firmei, unde apropo, colectivul e incredibil. Vineri ai o pacientă programată în București la 12 pentru că doar atunci poate. O suni și o întrebi dacă poate să vină sâmbătă, dar spune că nu are cum, da’ poate veni săptămâna următoare. Nu vrei să amâni programările deja la doar o lună de la deschiderea cabinetului în București că nu-i ok față de pacienți așa că... sacrifici petrecerea. D-aia tre’ să... iubești ce faci.

Mai poți să pleci vineri spre Pitești, să stai la petrecere până pe la 12-1 noaptea și să te întorci în București la 3 dimineața, ca să te trezești sâmbătă la 8 că ai o pacientă programată la 10. Da’ pacienta nu mai vine și nu mai răspunde. D-aia tre’ să iubești ce faci.

Te întreabă părinții când mai vii p-acasă că ești din provincie și n-ai mai fost de mai bine de o lună da’ nu prea ai când că deh.. de luni până joi ești dentist în Pitești, de vineri până duminică dentist, recepționer, asistentă, băiatu’ care dă cu mopu’ și antreprenor începător în București. Chiria spațiului nu se plătește singură și vorba aia.. nici eu nici doamna care mi-a dat viață nu ne f&*em cu Țiriac. D-aia tre’ să... continuă tu.

Birocrația și procedurile fiscale te scot din sărite și când crezi că în sfârșit totul e în regulă, contabila îți spune că la Registrul Comerțului trebuie specificat în nu știu ce contract NUMĂRUL CAMEREI (de ce plm contează rahaturile astea) în care lucrezi și suprafața exactă, detalii care se obțin prin alte drumuri, alte eforturi fizice și psihice + explicații în plus date pacienților care n-au vreo vină. D-aia... tre să iubești ce faci. ("Gotta love the process" - Gary V)

Nu ți-ai mai văzut câinele pe care-l iubești incredibil de tare de vreo 2 luni și primești poza asta cu el dar ai pacienți programați inclusiv în weekend-ul cu 16-17 martie.

Sper că e clar mesajul.. Dacă îți dorești ceva enorm de mult, să nu te surprindă sacrificiile care vin odată cu scopul pe care ți l-ai propus. Dar dacă nu-ți dorești ATÂT de mult, dacă nu IUBEȘTI compromisurile procesului... no chance.

Am citit asta acum ceva timp într-o carte.

"Fă-o ca și cum masa ta de diseară depinde de asta."

#vreau o programare